пʼятницю, 26 квітня 2019 р.

Чорнобиль - від катастрофи до сьогодення


22 квітня  дітям у бібліотеці села Потіївка  був презентований мультимедійний екологічний альманах «Давай повернемо Землі всі веселкові кольори», присвячений Міжнародному дню Матері-Землі. Мова йшла про необхідність збереження навколишнього середовища, як умови виживання  людства. Одна із сторінок альманаху була присвячена 33-й річниці найбільшої техногенної катастрофи в історії людства – аварії на Чорнобильській АЕС. За допомогою архівних фото та відеоматеріалів, книг і журналів було  розкрито увесь масштаб трагедії, що спіткала українців після вибуху. Відеоматеріали про героїв-ліквідаторів наслідків аварії вразив і розчулив дітей. Бібліотекар познайомила з літературою на книжковій виставці «Чорнобиль – пам’ять, біль, наслідки » та порекомендувала прочитати художні твори С. Алексієвич, Л.Костенко, Є.Гуцала, І. Драча та ін. авторів про страшні події 1986 року.
26 квітня у  бібліотеці відбулася інформаційна година «Чорнобиль - від катастрофи до сьогодення» приурочена 33 - річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Читачі старшого віку вшанували тих, хто віддав своє життя, захищаючи нашу голубу планету від страшного атомного лиха. Надалі у Святопокровському храмі о. Іван відправив поминальну панахиду за убієнних Чорнобилем.
 Користувачів-дітей завідувачка бібліотеки   запросила на відеоперегляд  «Ті, що ввійшли в полум’я» - про пожежних, які першими вийшли на лінію вогню і отримали смертельну дозу радіації.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації