середу, 24 квітня 2019 р.

Книга як елемент культури та інтелектуальної власності



23 квітня у Білоцерківській центральній районній бібліотеці відбувся вебінар «Книга як елемент  культури та інтелектуальної власності», в рамках відзначення Всесвітнього дня книги і авторського права.
 «В цей день ми маємо нагоду ще раз наголосити на значенні книги в житті суспільства  та конкретної людини. Важливо, що саме з появи книгодрукування веде свій початок історія авторського права», -  наголосила директор районної централізованої системи Людмила Володимирівна Зінченко, звертаючись  до бібліотечних працівників, які приєдналися до онлайн спілкування.
Про історію виникнення свята розповіла колегам завідувачка відділу методичної і бібліографічної роботи ЦРБ Людмила Антонівна Савич.
   Провідний юрист-консультант районного Будинку культури Вікторія Вікторівна Валько, спираючись на положення Закону України «Про авторське право і суміжні права», озвучила статті, що стосуються інтелектуальної власності, зокрема, Статтю 21 Вільне використання твору із зазначенням імені автора.
Катерина Вікторівна Степанова, завідуюча бібліотекою села Шкарівка подякувала за корисну інформацію, а Соколенко Світлана Миколаївна, завідуюча бібліотекою села Потіївка запропонувала проводити вебінари на постійній основі, так як це зручно і економічно вигідно
.Модератором заходу виступила Ганна Миколаївна Моцна, провідний бібліограф ЦРБ.




   

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації