пʼятницю, 26 квітня 2019 р.

Чорнобиль – обірване суцвіття



 У Вільнотарасівській бібліотеці відбулася година памяті «Чорнобиль – обірване суцвіття». На заході йшлося про страшну катастрофу в історії людства – вибух реактора на Чорнобильській атомній станції. Доля багатьох людей різних професій  - цивільних і військових змінилася назавжди. І через 33 роки цей день спонукає задуматися про можливі наслідки діяльності людини. Подвиг, який здійснили ліквідатори аварії ніколи не буде забутий. Тож учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх, хто втратив найцінніше, життя внаслідок аварії на ЧАЕС.
Також присутніх надзвичайно зацікавила інформація про сучасне життя в 30- кілометровій зоні відчудження. Адже там проживають люди та відновлюється екосистема.
 Бібліотекар Раїса Юріївна Лисак підготувала  огляд книжкової вставки-застереження  «Чорнобиль: загублений світ», на якій розміщені документальні і художні твори, у яких йдеться про мирний атом і ціну , яку платить людина, коли він виходить із-під контролю, наводяться жахливі наслідки аварії, світлини ліквідаторів, які власним життям врятували світ, статті з періодики про соціальний захист постраждалих в аварії.

    

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації