четвер, 1 лютого 2018 р.

Піар-клуби бібліотек в умовах децентралізації: навчаємося і долучаємося.


Бібліотечні працівники Білоцерківського району   взяли участь у тренінгу  «Робота PR-клубів бібліотек в умовах децентралізації», який відбувся 30 січня 2018 р. у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого. 
Ініціаторами тренінгу виступили міжнародна неприбуткова організація  IREX/Україна та Асоціація міст України.
IRE/Україна  та Асоціація міст України (АМУ) запропонували бібліотекам Київської області приєднатися до  проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (Пульс). Проект покликаний підвищити обізнаність громадян та їхнє розуміння реформи місцевого самоврядування.
Відкрили зібрання Наталія Розколупа, заступник генерального директора з наукової роботи та Тетяна Богуш завідувач НМВ Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого.
Світлана Кравченко, головний бібліотекар науково-методичного відділу НБУ ім. Я.Мудрого розповіла про блог «Публічна бібліотека об’єднаної територіальної громади».  Ключове завдання блогу як простої та відкритої платформи – у створенні можливості для взаємозбагачення бібліотек ОТГ через обмін найкращими практиками та сприяння якісним змінам у бібліотечній сфері України.
Перед учасниками зібрання виступила Дарина Привалова, консультант з комунікацій Асоціації міст України, менеджер проекту IREX/ПУЛЬС Любов Квасюк, Тамара Козицька, керівник Хмельницького PR-офісу сучасних бібліотек.
Олена Костриця, ментор проекту «ПУЛЬС» в Київській області, наголосила , що для успішної реалізації проекту важливим є не лише участь журналістів, але й  їхня аудиторія, яка формує суспільну думку та ставлення до бібліотек.
Учасники тренінгу мали змогу попрактикувася у написанні медійного плану, прес-релізу на основі Правил 6W, визначенні актуальної тематики для інформаційного привод

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації