понеділок, 12 лютого 2018 р.

Моє село- мій рідний край

12 лютого православні  християни  святкують пам’ять  трьох  великих і визначних ієрархів, учителів, проповідників і Отців Східної Церкви: св. Василя  Великого, св. Григорія Богослова і св. Івана Золотоустого. В народі цей день  знаний, як  свято «Трьох Святителів – провідних вчителів віри,святості й науки Христової Церкви».
 Щорічно за традицією, 12 лютого, мешканці села Пищики та Безугляки відзначають День села, так як церква в селі збудована на честь Трьох Святих.  Саме в цей день з'їзджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька. В цей день село, як завжди, радо зустрічає гостей.
 Урочисте  свято організованне  до дня села, відбулося  в  приміщенні Пищиківської ЗОШ.
 Звучав Гімн України.
 Ведучі свята Гриб Людмила Іванівна та Томасевич Лариса Юріївна від щирого серця вітали тенлими словами односельців:
                       «Родина, дорога родина!
                      Що може бути щастливішим у світі цім.
                      Чим більше дорожить людина
                   За батьківський і материнський дім.
Ми – односельці - люди роботящі, всі, як одна родина, любимо свої рідні села. Хочимо,  щоб вони процвітали  і слава про них лунала по всій Україні!"                            Виконуюча обов`язки старости с. Пищики Барчук А.С.,   вітаючи односельчан зі святом,подякувала  тим людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села, зокрема, тим, хто допомагав під час підготовки до святкування. Також, побажала селу розквіту, міцного здоров’я та добробуту громаді, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.
  Під час заходу згадали тих односельчан, чій іменна відомі далеко за межами нашої Укроїни. Вітали довгожитилів села, іменниників, які народилися 12 лютого, багатодітні родини, матерів героїнь, подружжя, які відсвятковували золоте весілля і прожили в парі 60 років, батьків – вихователів Будинку сімейного типу: Усових Поліну Олександрівну та Валерія Миколайовича- дарували їм дарунки та квіти.
  Хвилиною мовчання і покладанням квітів до Обеліска Слави було вшанованно пам’ять 252 жителів с.Пищики та Безугляки, які загинули в роки Другої світової війни.
   Голова ТОГ Фурсенко М.І. привітав усіх присутніх та підкреслив, що як людина, так і кожне, село та селище мають свою назву, своє життя, свою культуру, свій початок, свою історію. 
   Зазначив, що добро віддячується добром. І куди б не закинула вас доля, не забували про рідне село.
Також із привітаннями до жителів села звернулися: директор школи Корнійчук В.В.,настоятиль Трьохсв’ятитильського храму с.Пищики протоієрей отець Ігор, місцева поетеса Кузьомко Лариса Миколаївна та інші.
  Під час святкового концерту виконувались пісні у виконанні учасників художньої самодіяльності Пищиківського та Фурсівського БК, багатодітні родини Приймаків та Усових.
  В залі було оформленно виставку народних умільців села: «Вишила серцем і руками»,  а також презентацію документальних матеріалів та фотографій : «Село моє, ти в скорботнім мовчанні вшановуєш пам’ять героїв своїх», художниці – живописця, скультора Смєлової Крістіни Віталівної.
   Свято закінчувалось, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини в Пищики. Хочеться вірити, що проведення такого свята стане доброю традицією і в наступні роки за щирої фінансової підтримка від меценатів і творча – від людей.
Спонсори свята: ТОВ «Нива», ФГ «Ященко» та інші.      
Святковий концерт був організований   працівниками культури та бібліотекарями сіл Пищики та Безугляки та сільською радою.
















Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації