понеділок, 12 лютого 2018 р.

Неймовірний мандрівник Жюль Верн

   8 лютого  до 190- річчя  від  дня  народження    великого  французького  письменника - фантаста  Ж.Верна,  у Вільнотарасівській   сільській   бібліотеці   відбулося  літературне  знайомство  "Неймовірний  мандрівник Жюль Верн". На  захід  завітала  місцева  молодь.
  Бібліотекар Раїса  Лисак   розповіла читачам про життя і творчість письменника, познайомила з книжкою виставкою «Великий  мрійник   Жуль Верн  та  його  книги».   Також  бібліотекар  розповіла  про  цікаві  факти  із життя  письменника.
   Жюль Верн вважається родоначальником наукової фантастики.  Він завжди мріяв про подорожі.  Коли письменнику виповнилося 11 років, він найнявся моряком-юнгою і хотів втекти до Індії, але його зупинили.
Розповіді Жюль Верна перекладено на 148 мов. Він міг писати більше 15 годин на день, не виходячи з кабінету.
    Практично всі книги письменника містять передбачення і відкриття. Вчені іноді навіть спиралися на його твори, запозичували його ідеї. Незадовго до смерті Ж. Верн осліп, але продовжував диктувати книги. Письменник помер 24 березня 1905 року від цукрового діабету. Всього налічується більше 200 екранізацій творів письменника. Після його смерті залишилася картотека, що включає понад 20 тисяч зошитів з відомостями з усіх областей людського знання.
      Книги Жуля Верна не старіють. І зараз, у 21 столітті, ними зачитуються діти і дорослі так само, як і більше ста років тому. Недарма після виходу перших романів Жуль Верн став найвідомішим у світі письменником-фантастом і увійшов в історію літератури як основоположник і неперевершений майстер роману про науку та її безмежні можливості.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації