середу, 31 січня 2018 р.

На Аскольдовій могилі поховали їх…

«І згадую чомусь я мимоволі
Великих лицарів своїх;
Лежать вони покинутими в полі
І без хрестів могили їх» 

О. Олесь
29 січня 2018 року в Пищиківської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася героїчно-патріотична година «На Аскольдовій могилі поховали їх…».
В залі, де проходив захід, розгорнуто тематичний перегляд матеріалів «Пам'яті героїв Крут».
Директора школи Корнійчук  Валентини Василівни звернулася до присутніх зі словами про значимість подвигу молоді під Крутами, що є на сьогоднішній день справжнім еталоном жертовності та служіння своїй Батьківщині. Далі Корнійчук Валентина Василівна коротко розповіла про історію подій, що відбувались під Крутами рівно 100 років тому.
Про бій під Крутами вперше заговорили на повний голос вже в роки незалежності України, а у 1998 році, до 80-х роковин цієї події було встановлено пам′ятні знаки на станції Крути та на Аскольдовій могилі.
Присутні переглянули відеоматеріали про події під Крутами у січні 1918 року, розстріл студентів та їх перепоховання  на Аскольдовій могилі у березні 1918 року, показ яких супроводжувався піснею Сергія Василюка «Ніколи не плач».
Потім слово було передано учням 9 та 10 класів, які у формі літературної композиції розповіли про ті трагічні події 1918 року.
Учениця 10 класу Майгурова Ангеліна запалила свічку пам'яті. Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять усіх загиблих під Крутами.
Минуть роки, десятиліття, але пам'ять про юнаків героїв ніколи не загине. Для нас Аскольдова могила лишиться навіки полум′ям віри, вона дала нам незабутнє минуле.
Героїко-патріотична година завершилася виконанням  Державного Гімну України.
Захід проведено за сприяння директора школи  Корнійчук В.В., заступника директора по організаторській роботі  Гриб Л.І. педагогічним колективом школи, учнівською молоддю у співпраці з  Пищиківською бібліотекою - філією №6 (Садовська К.М.), Безугляцькою бібліотекою - філією №36 ( Мазур Н.І.)


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації