вівторок, 20 лютого 2018 р.

Криниця національної гідності

Події на Майдані, які відбувалися з листопада 2013  по лютий 2014 року назавжди змінили хід історії  не тільки в Україні, а й в усьому світі.  Відбувалася Революція гідності, як пізніше її назвуть історики.  Ці події завжди будуть хвилювати українців. Тому кожен рік ми вшановуємо пам'ять  загиблих на Майдані, Небесну Сотню.
20 лютого в бібліотеці села Матюші  відбулася патріотична година "Криниця національної гідності" На захід завітали учні Матюшівської школи 7-8 класів, шкільний бібліотекар, організатор позакласної роботи Проценко Алла Миколаївна та краєзнавець Мельник Світлана Петрівна.
Учні схвильовано слухали розповідь Світлани Петрівни про події на Майдані, що їх спонукало, прочитали патріотичні вірші.
  Учасники заходу переглянули документальний фільм "Майдан. Мистецтво спротиву" Антіна Мухарського, в якому реально та аналітично відображено події Майдану.
  Дні 18-20 лютого були найважчими і найважливішими в ході історії Майдану. Про ті непересічні  для України події написано багато пісень,  вони описані в книгах, знімаються фільми.
     Шутенко Л.В. розповіла про матюшанина Дрозюка Павла Володимировича, який один із села брав безпосередню участь у Революції,  був поранений та лікувався в Чехії, провоював 2 роки в АТО.

    Учасники заходу запалили свічку та схилили голови в мовчанні в знак вдячності Небесній Сотні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації