пʼятницю, 29 квітня 2016 р.

Цей чорний біль ніколи не забути.

   У квітні 1986 року у різні мови світу увійшло українське слово - Чорнобиль. Для всього людства воно стало синонімом страшної техногенної катастрофи й величезної екологічної біди.
  Низка подій, що сталися після вибуху четвертого реактора Чорнобильської АЕС, сколихнула весь світ своєю величезною руйнівною силою, змінила хід розвитку земної цивілізації, перекроїла карту планети і життя мільярдів людей, перевернула їх уявлення про світ. Ця аварія перетворила унікальні за чистотою території Полісся в зону екологічної катастрофи. Сьогодні зрозуміло: наслідки аварії на ЧАЕС могли б бути значно більшими, якби не самопожертва і мужність тих, хто був там у перші тижні після лиха...
   Тоді, у 1986 році, ліквідатори ризикували своїм здоров’ям заради життя на землі, заради дітей і онуків.
    Були на ліквідації Чорнобильської аварії і жителі нашого села,  це: Голубчук Василь Іванович, Довбня Анатолій Григорович, Смульський Микола Іванович, Шепель Володимир Іванович, Міщенко Петро Іванович, Дащенко Віра Юхимівна, Авраменко Володимир Іванович, Авраменко Іван Васильович.
   26 квітня в Сухолісах радою було проведено годину пам`яті «Цей чорний біль ніколи не забути». На захід запросили ліквідаторів аварії Дащенко В.Ю. та Голубчук В.І. Голова сільської ради вручив їм подяки та квіти .
    У виконанні дітей звучали зворушливі поезії про цю трагедію. Присутні вшанували пам`ять про ліквідаторів Чорнобильської АЕС хвилиною мовчання .







Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації