четвер, 14 квітня 2016 р.

Життя краплини

   14 квітня працівники Білоцерківської центральної районної бібліотеки запросили членів клубу «Промінь надії» Академії пенсіонерів на літературний портрет «Життя краплини», приурочений до 65-річчя від дня народження відомого білоцерківського письменника, журналіста, редактора Миколи Івановича Осики.
  Ведуча, завідуюча відділом обслуговування Світлана Володимирівна Куштан, ознайомила присутніх із життєвим і творчим шляхом Миколи Івановича, який упродовж багатьох років був активним читачем і другом колективу бібліотеки. Теплими спогадами про М.І. Осику як людину широкої душі, непідробної щирості та чистого сумління поділилися директор Білоцерківської районної ЦБС Л.В. Зінченко, провідний методист Ю.В. Харченко та член клубу В.М. Хайлова. 
  Лаконізм автора, зворушливі сюжети, вміле використання художніх засобів у досягненні поставленої мети хвилюють і викликають зацікавленість кожного, хто візьме до рук його книги. Свідченням цього стали численні відгуки учасників заходу на збірки М.І. Осики «Де пахне м’ята, квітнуть чорнобривці», «Мініатюри», «Життя краплини». Особливо припали до вподоби присутнім кумедні випадки, свідком яких був автор, та проникнуті щемливими людськими почуттями маленькі шедеври – мініатюри. 
   Як зазначила Світлана Володимирівна, Микола Осика прожив на краплину більше шістдесяти. Але його літературна крапля у морі красного письменства та публіцистики – вагома праведна і чесна, як дитяча сльоза, вишукана, як крапля цілющого меду, добутого з найкращого і добірного цвіту.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації