середу, 26 лютого 2020 р.

Міжобласний день голосного читання «Березень. Читають всі!»

З метою популяризації і підтримки дитячого читання, залучення до бібліотеки нових користувачів, закликаємо бібліотеки для дітей Київської області долучитися до акції «Березень. Читають всі!» і провести 20 березня День голосного читання.
Ідея проведення Дня голосного читання – 20 березня – виникла у працівників Львівської обласної бібліотеки для дітей і ця акція вже стала доброю традицією на Львівщині, Тернопільщині, Івано-Франківщині та Хмельничинні. Цьогоріч КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» підтримала цю ідею колег і пропонує бібліотекам Київщини долучитися до Дня голосного читання.
Зміст заходу дуже простий: 20 березня бібліотекарі Київщини у формі флешмобу читають дітям вголос одну і ту ж книгу. Радимо в цей день запросити до участі в акції відомих людей, керівників міст і сіл, письменників, артистів, бібліотекарів, представників різних професій. Це дасть змогу дітям пересвідчитись у тому, що «читають усі», що читання допомагає людині стати відомою та успішною, пізнати світ.
Цьогоріч для голосного читання організаторами обрані твори беззаперечного класика сучасної української дитячої літератури Всеволода Нестайка, якому у 2020 році виповнилось 90 років. Важко знайти в Україні бібліотеку, де б не було його творів і не знали цього автора. Його персонажі давно полюбилися дітям.
Книги Всеволода Нестайка перекладено двадцятьма мовами світу, в тому числі англійською, німецькою, французькою, іспанською, російською, арабською, бенгалі, угорською, румунською, болгарською, словацькою та іншими. За творами Всеволода Нестайка знімалися фільми, що завоювали міжнародні нагороди. Всеволод Нестайко — лауреат літературної премії імені Лесі Українки (за повість-казку «Незвичайні пригоди в лісовій школі»), премії імені Миколи Трублаїні (за повість-казку «Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків»), премії імені Олександра Копиленка (за казку «Пригоди їжачка Колька Колючки та його вірного друга і однокласника зайчика Косі Вуханя»). У 1979 році рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури трилогія «Тореадори з Васюківки» внесена до Особливого Почесного списку Г.Х. Андесена як один із найвидатніших творів сучасної дитячої літератури.
У роботі з книгою видатного письменника радимо не робити вікових обмежень, щоб усі, хто любить читати, могли взяти участь. Голосне читання можна також доповнити виставою однієї книги, малюванням улюблених героїв та обговоренням прочитаного.Від учасників акції «Березень. Читають всі!» чекаємо цікавої інформації та фото звітів про проведення Дня читання у Ваших бібліотеках, які будуть виставлені на сайтах обласних бібліотек для дітей та соціальних мережах.
Колеги приєднуйтесь!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації