пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

Герої поряд з нами


   20 лютого в Україні вшановувалась світла пам’ять Героїв Небесної Сотні, 6-а річниця Євромайдану
Цього дня у бібліотеці-філіалі №42 с. Щербаки відбулася година патріотизму «Свічка плакала в скорботі» У заході взяли  участь жителі та гості села, учасник Майдану та АТО Тищенко Віктор Анатолійович, сільський голова Святецький В.Ю. та секретар Скибан О.М. Фесюрівської сільської ради.
Про увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності, говорив голова Фесюрівської сільської ради Святецький В.Ю. 
Учасник Майдану та АТО Тищенко В.А. розповів про свою участь у подіях 2014 року. З його слів Революція Гідності для нього почалася у січні 2014 року, коли він приїхав до Києва підтримати всіх тих, хто стояв у центрі столиці, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
20 серпня 2014 року, коли територію України почав нахабно рвати ворог після «Іловайського котла», він пішов добровольцем до Білоцерківського військомату і був відразу направлений на Яворівський полігон у Львівській області, де формувалась військова бригада № 28. Звідти його відрядили  в м. Широкове Миколаївської області, а вже 13 жовтня 2014 року -  на блокпост в с. Карлівка Марїнського району Донецької області.
 В подальшому вся служба без ротації пройшла на блокпосту с. Красногорівка Ясинуватського району Донецької області.
9 вересня 2015 року Віктор Анатолійович був демобілізований. Про ті події та свої відчуття він і сьогодні не може згадувати без болю.
На сьогоднішній день Віктор Тищенко працює водієм на ВАТ «Горидище-Пустоварівський цукровий завод», приймає активну участь у житті сільської громади як депутат, переймається розвитком села.
З подякою в серцях за відвагу, силу духу, стійкість і героїзм на заході було вшановано пам'ять загиблих хвилиною мовчання.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації