середу, 4 березня 2020 р.

Ми чуємо, тебе Тарасе, крізь століття (щорічний районний конкурс читців та виконавців творів) #ДітиЧитаютьКобзаря_2020

 Кожного року, у березні українці відзначають Шевченківські дні. Линуть над світом вірші та пісні. Величний образ Кобзаря  постає у  його творах.  Центральною районною бібліотекою проводиться  конкурс читців-декламаторів та виконавців.  Ми вшановуємо  пам`ять геніального поета,  серцем  відчуваємо  його невмируще слово, яке є гордістю української нації.

 



 Цьогорічний конкурс присвячений 206 - й річниці народження Тараса Григоровича Шевченка.

Учасники представляли   за вибором: твори Шевченка, твори українських письменників про Шевченка, літературно-музичні композиції.  Оцінювали  та визначали переможців члени журі на чолі  з Анатолієм Івановичем Кульчицьким. Конкурс 2020 вийшов за межі районної бібліотеки  і проводився у великому залі Білоцерківської районної державної адміністрації. Це додало урочистості, піднесеного настрою та приємної схвильованості його учасникам, а їх було аж 47.



Запам`яталися  присутнім колективні виступи: ансамблю сопілкарів «Калинонька» (с. Острійки),  гурту «Чудеса в решеті» (с. Черкас) та членів клубу «Патріот» (с. Яблунівка) з композицією «Шевченкова Україна» та сольні виступи учасників. Всі конкурсанти були гарно підготовлені, відповідальні. Призові місця розподілились наступним чином: у молодшій групі - І місце - Пістоляк Маргарита (с.Шкарівка), ІІ - місце Блищик Віталіна (с. Пилипча, ІІI - місце – Усенко Поліна (с. Сорокотяги)). У старшій групі І місце – Цуркан Марина (с.Яблунівка), ІІ місце - Гаркава Валерія (с. Озерна), ІІІ місце – Мельник Марія (смт. Терезине). Переможцями у номінаціях стали: за оригінальне виконання – Барсук Яна (с.Глушки), за виразне читання – Смірнов Ілля (с.Озерна),  за  своєрідний підхід – Пруська Наталія (с. Городище), за артистизм – Тупчій Анастасія (с. Шкарівка). Відзнаки у номінаціях отримали: Черненко Вікторія (с. Черкас), Сирота Анастасія (с. Черкас),  Миколенко Софія ( с. Озерна),  Шатнюк Анна (с. Шкарівка). Головний приз отримав Гаврилюк Олександр (с. Шкарівка) Всім учасникам вручили подарунки від сектору культури, молоді  та спорту  Білоцерківської районної державної адміністрації (зав. сектором Р.В.Бичек). Володар Гран-Прі візьме участь у XXX обласному огляді-конкурсі читців ім. Т.Г. Шевченка.










                                                                      
















Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації