суботу, 15 лютого 2020 р.

Герої казок Всеволода Нестайка в уяві дітей

  
   Цього року в Україні та світі відзначається 90-річчя з дня народження Всеволода Зіновійовича Нестайка – найулюбленішого українського дитячого письменника, майстра гумористично-пригодницького жанру і єдиного з прозаїків, який писав тільки для дітей. 
    Його твори, перекладені двадцятьма мовами світу, здобули заслужену популярність і користуються великим попитом серед юних читачів. Книги В. Нестайка ніколи надовго не затримуються на бібліотечних полицях – і в цьому немає нічого дивного: дітвора давно полюбила ці веселі, дотепні та мудрі повісті і казки, якими автор радує, веселить та повчає.
       З нагоди відзначення ювілею письменника у Білоцерківській центральній районній бібліотеці було організовано виставку-конкурс «Герої казок Всеволода Нестайка в уяві дітей». У конкурсі взяли участь вихованці Білоцерківської школи мистецтв №5, які з задоволенням створили чудові ілюстрації до улюблених книжок. 
   Переглядаючи дитячі малюнки, відвідувачі бібліотеки мають змогу здійснити подорож до дивовижної країни Сонячних Зайчиків, зустрітися з героями циклу повістей «Пригоди в лісовій школі» та замріяною сучасною принцесою Іванною, якій не сидиться у палаці і зовсім не хочеться танцювати на балах. Роботи юних художників вражають оригінальністю і майстерністю виконання. 
   Тож дякуємо за допомогу в організації виставки викладачам Білоцерківської школи мистецтв №5 Ганні Іванівні Томащук та Тетяні Анатоліївні Здепській.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації