середу, 28 березня 2018 р.

Казкові каруселі


 27 березня, в рамках  Всеукраїнського тижня дитячого читання, в Яблунівській сільській бібліотеці  відбулися  літературні гостини «Казкові каруселі». На  заході присутні  діти віком 9-12 років.
 Свято розпочалось з веселої дитячої пісні «З книжкою в руках посміхайтеся», яку виконав дитячий ансамбль «Струмочок». Потім Л.П.Глущенко, завідувачка бібліотеки,  запросила  дітей до казкової країни, де вони розповідали про свою улюблену казку, відгадували загадки, брали участь у грі «Хто продовжить казку».
Діти зачитали телеграми від казкових героїв, яких потрібно було впізнати,  провели конкурс «Відгадай, скільки героїв», « Чи кмітливі ви читачі?».
Цікавим продовженням стало знайомство з новими дитячими  книгами, представленими на виставці. Вони ще новенькі,  пахнуть фарбою і всім дітям захотілось взяти ці книги додому почитати.
А скільки захоплення було в дитячих очах, коли вони переглядали та читали казку «Пан Коцький», яка дуже красиво оформлена в Ютубі під рубрикою «Татові казки. Караоке». Тому вони ще забажали подивитись та почитати по черзі казку « Загублений песик» .
 Під кінець співали  пісні казкових героїв: Кози-дерези, Івасика Телесика, Котика та Півника.Літературні гостини ще довго не закінчувались, бо молодшим дітям теж захотілось почитати казки-караоке. Тому Білоброва Софія, Прокопенко Альбіна та Цуркан Каріна в Інтернет-центрі продовжили читання, але вже самостійно.
Завідуюча бібліотекою  наголосила, що  сидячи біля комп’ютера не обов’язково дивитись страшилки чи незнайомого змісту мультфільми, які негативно впливають на здоров`я, а краще почитати українські казки своїм молодшим братикам і сестричкам, а найліпше - привести їх до бібліотеки і допомогти вибрати цікаву книжку.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації