пʼятницю, 23 березня 2018 р.

Поет ліричної ніжності та історичної правди



      У 2018 р. Україна відзначає 120-річчя з дня народження видатного українського поета В.М. Сосюри. 
    З нагоди Всесвітнього дня поезії у Білоцерківській центральній районній бібліотеці для членів клубу «Промінь надії» був організований поетичний альбом «Поет ліричної ніжності та історичної правди». 
 Бібліотекар А.А. Носовська розповіла про складну й нерідко суперечливу долю митця. Виступ супроводжувався демонстрацією фотослайдів та коротких відеосюжетів. 
    У виконанні учасників заходу: В.І. Залуцької, К.О. Медвідь, Г.С. Сполович, О.П. Тітової пролунали поезії Володимира Сосюри, різні за настроєм і тематикою, але об’єднані щирістю та глибиною почуттів. 
    Як зазначила ведуча, поет навічно залишився в серці свого народу. Існує декілька меморіальних музеїв В.М. Сосюри, на його честь створено численні пам’ятні знаки, заснована літературна премія імені Володимира Сосюри, його життю та творчості присвячено ряд документальних фільмів… І в нелегкі для Батьківщини часи ми знову й знову звертаємося до класики, до українських цілющих джерел, до материнської співучої мови. Класична поезія – вічна, як наша земля, як небо над нею. Вічна і поезія Володимира Сосюри. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації