суботу, 31 березня 2018 р.

Сторінками веселих книг


    У рамках Тижня дитячого читання в Центральній районній бібліотеці було  проведено ряд заходів.
   Для дітей 7–10 років була організована година цікавої книги «Сторінками веселих книг». Завідуюча відділом обслуговування  С.В. Куштан розповіла маленьким користувачам про найвеселіші дитячі книги та їх авторів. Особливу увагу ведуча приділила творам Всеволода Нестайка, які відрізняються яскравими персонажами, захоплюючими і водночас повчальними пригодами та, звичайно, фірмовим авторським гумором.
   Під час заходу пролунала й поезія неперевершеного майстра гумору Грицька Бойка, на якій виросло не одне покоління української дітвори. Діти захоплено слухали дотепні смішинки із книги «Билиці діда Гриця», повторювали скоромовки, відгадували загадки.
  Як підкреслила Світлана Володимирівна, завдання кожного сміхотворця – не лише розважити, але й примусити замислитися, побачити власні помилки та недоліки, щоби потім виправити їх. Тоді сміх стає і порадником, і другом, і лікарем.
 З нагоди відзначення Міжнародного дня птахів у бібліотеці пройшла екологічна година «У пташиному царстві».
 Бібліотекар А.А. Носовська коротко нагадала присутнім про величезну користь, яку приносять птахи, та навела декілька цікавих фактів. Діти охоче брали участь у природознавчих конкурсах, відповідали на запитання вікторини, пригадували казки, в яких головну роль грають птахи, розповідали про свої спостереження за життям пернатих друзів. Також юні користувачі мали можливість ознайомитися з літературою про птахів, представленою на тематичній виставці. 
   На завершення бібліотечні працівники побажали дітям з любов’ю ставитися до природи, берегти її багатство і красу.
   У читальному залі було розгорнуто виставку дитячої творчості «Казковими стежинами дитинства», на якій представлені роботи жителів сіл Чмирівки і Фурсів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації