пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

Пам’ять заради майбутнього

    
   27 жовтня у Білоцерківській центральній районній бібліотеці було проведено ретропогляд «Пам’ять заради майбутнього», приурочений до Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників. На захід завітали члени клубу «Промінь надії» Академії пенсіонерів.
   Працівники відділу обслуговування Т.В. Шишка і А.А. Носовська розповіли про героїчні шляхи визволення української землі від фашистських загарбників, згадали про тих, хто мужньо і стійко боровся з ворогами на фронтах, у підпіллі, трудився в тилу. 
   Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам'ять полеглих у боях за Батьківщину.
   Як зазначили ведучі, тема Другої світової війни посідає чільне місце у творчості українських митців. Чимало письменників і поетів брали участь у воєнних діях, втрачали близьких та друзів, були свідками жахливих родинних історій розлучень та щасливих єднань. Полум'яні слова, які виходили з-під їхнього пера, були могутньою зброєю. Прозові й поетичні твори, народжені духовним піднесенням, надавали захисникам рішучості та мужності. Навіть через багато років після закінчення війни у творах різних видів мистецтва порушується ця тема. У виконанні учасників заходу пролунали поетичні рядки, у яких майстерно відображені: з одного боку – горе, кров, сум, злість, сльози – усі атрибути війни, а з іншого – патріотизм і безстрашність, згуртованість і дружба, непереможний героїзм нашого народу.
 Також упродовж зустрічі прозвучали пісні воєнних років, які підтримували і допомагали вижити в найскрутнішу хвилину, нагадували воїнам про рідну домівку, матір, коханих, народжували гордість та надію на перемогу.
  Швидко збігають роки, квітнуть дерева, половіють жита, приходять у світ нові покоління. Та скільки б не пройшло років і десятиріч, ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю. Сьогодні ми звертаємося до історії, щоб зачерпнути сил із джерел стійкості і нескореності. Щоб сказати батькам: горді вашим подвигом. Щоб сказати синам і онукам: пам'ятайте!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації