четвер, 27 жовтня 2016 р.

Знову про книгу та читання.



26 жовтня у Білоцерківській центральній районній бібліотеці відбувся семінар бібліотечних працівників «Роль бібліотеки у просуванні книги до читача, формування культури читання»Бібліотекарям була запропонована цікава та змістовна програма.
Л.В.Зінченко, директор ЦБС відкрила семінар. А потім на зібрання завітав поважний гість - Мирослав Іванович Дочинець, прозаїк, філософ, публіцист, лауреат Національної премії України ім.Т.Г.Шевченка. Автор представив аудиторії свій доробок - близько двадцяти книг, які виходять найбільшими накладами в Україні та відповів на питання учасників заходу. Працівники бібліотек району придбали книги письменника з його автографом .
Учасники семінару прослухали лекцію-консультацію «Читання як морально-естетичний фактор професіоналізму та сучасні технології популяризації читання», консультацію «Сучасні форми роботи бібліотеки для популяризації читання серед дітей та молоді», інформацію про участь в обласному семінарі «Формат просування книги до читачів різної вікової категорії як своєрідний імідж бібліотеки»Також працівники відділу методичної і бібліографічної роботи центральної районної бібліотеки представили колегам відеопрезентацію «Володар щедрого таланту» про життєвий та творчий шлях В.І. Дідківського, поета, сатирика, гумориста, члена НСПУ до 60-річного ювілею та віртуальну виставку «Я йду до вас… яка далека путь» до 50-річчя від дня народження Т.І.Царенко, письменниці-краянки, члена НСПУ.Бібліотечні працівники переглянули буктрейлери на українські бестселери, які є сучасною формою реклами книги, засобом її просування та заохочення до читання. В рамках круглого столу працівники бібліотечної системи району розповідали про свої читацькі уподобання «Прочитала, раджу вам». Особливо сподобалася колегам мультимедійна презентація «Моє читання», яку підготувала Шутенко Л.В, завідувачка бібліотеки села Матюші.Підсумовуючи роботу, Л.В.Зінченко наголосила, що в суспільстві недооцінена роль книги та читання. Тому завдання бібліотекарів забезпечити продуктивність читання їх відвідувачів як посередників між книгою та свідомістю читача.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації