пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

Природу рідного краю ми будем берегти


 26 жовтня завідувачка бібліотеки села Яблунівки Глущенко Людмила Павлівна організувала   екологічну екскурсію по місцях протікання двох річок: Росі та Сквирки. Дивовижні осінні пейзажі  вразили дітей. Вони побачили неймовірно красиві краєвиди рідного села, про які і не підозрювали, відкрили свої Яблунівські « Карпати». Особливо їх зацікавило  місце, де  річка Сквирка впадає в річку Рось. То ж діти  ще раз  переконались в тому, яке красиве село Яблунівка  і як  природа  потребує бережного ставлення.  

  Подорожуючи  берегом річки, діти були неприємно вражені такими прикладами відношення до природи і людей. Над річкою знаходяться садиби двох господарів. Один з них, багатий чоловік, самовільно захопив територію над річкою, вибудував собі дім , обніс частоколом, щоб ніхто не пройшов, завів до десяти собак , які бігають по території .


 Інший   приїздить з міста до матері: повисипав доріжки  до річки для людей, змайстрував столики і стільчики над річкою, розчистив місця для купання. Тепер це місце стало улюбленим для дітей, вони біжать туди  із  задоволенням купатись, відпочивати.
  І діти, побачивши це своїми очима  сказали, хто справді багатий а хто бідний, хто щедрий і робить добро від серця, а хто , маючи гроші, не має душі. Мене дуже вразили дитячі висновки.
 Я побачила, що сама природа вчить  дітей, як треба до неї ставитись і з кого слід брати приклад.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації