пʼятницю, 13 листопада 2015 р.

Популяризуємо творчість письменників рідного краю

В рамках проведення тижня української мови в  Яблунівці  відбулася зустріч з відомим прозаїком, поетом Андрієм Дмитровичем Гудимою, яку організували  завідуюча  сільською  бібліотекою Глущенко Людмила  та вчитель  української  мови  і літератури  Нечипоренко Катерина.  
    Хлібом-сіллю  зустрічали  Андрія  Дмитровича   школярі  Яблунівки, запросили почесного гостя до святкової зали.
    Презентацію  літературного надбання   А.Д.Гудими розпочала Катерина Костянтинівна,  провела  параллель від творчості Тараса Шевченка до творів  гостя.  Зачитала   рядки поезій Шевченка та Гудими, які перекликаються. Любов до рідної Землі, до  народу, вболівання за його долю та майбутнє гостро звучать в поезії,  як Шевченка так і Гудими.
    Людмила Глущенко повідала присутнім цікаві факти біографії А. Д. Гудими, підготувала виставку книг, ознайомила з ними присутніх. Людмила Павлівна особисто збирала твори Андрія Гудими і має у  бібліотеці 13 книг, а 14 – «Третє пришестя» - подарувала воїну-добровольцю села  Яблунівки, який служив на передовій в 2014 році.
      Головним акцетном зустрічі став виступ самого письменника.  Як майстер слова і тонкий психолог, він зміг підібрати ключі до серця дітей , розповів про свій перший вірш, написаний  в 4 класі. Автор читав віршовану поему «Сповідь Мазепи», розповів про голодомор та трагедію  українського народу, описану в  книзі «Тече до Бога моя сльоза», відповів на запитання учнів та вчителів.
   Андрій Дмитрович відкрив таємницю  написання книги «Третє пришестя», як народжувались рядки, як лягали на папір. Учениця 7 класу Дзюман Настасія читала уривок з цього твору, що звучав на шевченківських читаннях.
    На завершення зустрічі всі бажаючі  фотографувались з письменником, брали автографи, переглядали книги, та побажали автору натхнення , здоровя та Божого благословіння!!!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації