середу, 11 березня 2020 р.

За поважними роками - непрості історії жіночого життя.


 Свій початок історія цього свята веде від серпня 1910 року, коли в Копенгагені (Данія) понад сто учасниць Другої міжнародної конференції жінок-соціалісток із 17 країн світу одностайно схвалили рішення: щороку у березні відзначати Міжнародний жіночий день – день олідарності жінок у боротьбі за рівноправність.
Проте з плином часу саму ідею цього свята було перетворено в «Свято весни, краси та жіночності», яке ми святкуємо і до нині.
Ось не минуло воно с. Щербаки Білоцерківського району.
06 березня 2020 року бібліотекар Святецька О.М. та завідуюча клубу Бобраніцька Ю.В. відвідали та привітали трьох жінок села найповажнішого віку: Бойко Ганну Григорівну 1930 р.н., Батенко Ганну Петрівну 1930 р.н., Руденко Ганну Федорівну 1929 р.н.,  квітами та подарунками.  
Жінки з радісними посмішками зустрічали гостей та розповідали історії свого нелегкого життя, порівнювали роботу в колгоспі, коли ходили в ланку полоти буряки на полі з тяжкою роботою в Городище-Пустоварівському цукровому заводі. Батенко Ганна Петрівна згадала, як працювала з бібліотекарем Святецькою О.М. в полі, коли та заміняла свою маму, як дома із скошеної косою пшениці, робили снопи. Згадали, як всім селом будували свої домівки, коли сходилися жінки з чоловіками і з глини місили вальки, з яких викладали стелю. Не обійшла стороною війна дитячі долі і цих жінок, а заразом важкий післявоєнний час. Проте вони дякують Богу, що дав їм прожити стільки років. Після душевної зустрічі жінки зі сльозами на очах прощалися і запрошувати в гості.

              






Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації