вівторок, 31 березня 2020 р.

Коли життя продовжити у пісні

                                       (до 85-річчя В.Д. Крищенка)
               
  1 квітня виповнюється 85 років з дня народження Вадима Дмитровича Крищенка –  відомого поета-пісняра, заслуженого діяча мистецтв України, народного артиста України, заслуженого працівника культури, лауреата літературно-мистецьких премій імені Івана Нечуя-Левицького, імені Андрія Малишка, Дмитра Луценка, Богдана Хмельницького, кавалера багатьох державних нагород. 
     Ім’я Вадима Крищенка відоме не лише людям старшого покоління, а й молоді. Він  – автор близько 40 поетичних книг та понад 900 пісень, сповнених доброти, щирості, відвертості, а головне – любові до українського слова.

   Пропонуємо перелік вебресурсів, на яких ви можете знайти цікаву інформацію про життя та творчість митця, прослухати пісні на вірші В.Д. Крищенка, насолодитися поезією у виконанні автора та шанувальників його лірики, переглянути  музичні кліпи, відеозаписи концертів, інтерв’ю з поетом тощо.

Офіційний сайт Вадима Крищенка

Офіційна Facebook-сторінка

Офіційний публічний канал на YouTube

Пісні на вірші В.Д. Крищенка

Вірші для дітей

Добірки поезій Вадима Крищенка

 Книги В.Д. Крищенка у Білоцерківській центральній районній бібліотеці



Крищенко, В. Д.  Передчуття слова : поезії / Вадим Крищенко. –  К. : Рад. письменник, 1983.– 126 с.

До збірки віршів сучасного українського поета ввійшли твори про Вітчизну, красу рідної природи, про високі ідеали людини-трудівника, а також інтимна лірика.






Крищенко, В. Д. Очей не опускаючи : поезії / Вадим Крищенко. –  К. : Укр. письменник, 1992.– 214 с.

  Книга відомого українського поета Вадима Крищенка об'єднує ліричні твори, написані упродовж останніх років. Провідна його тема — щиросердна любов до рідної землі, прадавніх традицій українського народу, тривога за збереження краси природи і оновлення душі людини.
   Поет добре знаний читачам і як автор багатьох популярних
пісень, які теж вміщені в цій книзі



Крищенко, В. Д. Поезії / Вадим Крищенко ;  [вступ. сл. Б. І. Олійника ; худож. Віталій Мітченко]. –  К. : Дніпро, 2005.– 384 с.

  Книга поезій добре знаного і популярного поета України Вадима
Крищенка — це своєрідний поклик до утвердження добра та правди, любові та краси в житті, яке кожній людині дароване Богом.
  Поезії його доробку, який складався протягом довгих років
творчої діяльності, пройняті світом українства, довірливістю і пісенністю. Це щира і душевна розмова, своєрідна сповідь перед
кожним, хто взяв до рук цю книгу.



Крищенко, В. Д. Ріка життя : поезії / Вадим Крищенко ; післям. Андрія Мельничука ; худож. Яків Яковенко. –  К. : Укр. письменник, 2008. – 256 с.

 Поетична книга Вадима Крищенка «Ріка життя» складається з двох розділів: перший — це вірші, в основному написані за останній час, а другий — короткі поезії, в яких автор виявив себе високим майстром афоризмів та узагальнення.




Крищенко, В. Д. Українська душа / Вадим Крищенко.– К. : Дніпро, 2009. – 592 с.

  Книга «Українська душа» — певного мірою підсумковий доробок славетного поета-лірика і поета-пісняра, народного артиста України Вадима Крищенка.
  Це своєрідна розмова автора зі своїми читачами про земне та
небесне, про радісне і печальне, з чого складається наше життя. І
скрізь, у кожному рядку відчувається щирість і українське єство
цього видатного майстра слова.
  Сердечні і проникливі рядки поезії автора шукають свого читача. І з певністю можна сказати, що вони його знайдуть. Бо шанувальники поета — це люди зі всіх куточків нашої української землі.


Крищенко, В. Д. Не опускаючи очей... : вибране / Вадим Крищенко ; худож.-оформ. О. Д. Кононученко. – Х. : Фоліо, 2013. – 630 с.

  Книга майстра слова Вадима Крищенка  це підсумок багатьох років його творчості. У ній роздуми і пошуки істини, утіха і страждання, любов і гнів, розлунистий заклик і наспівний мотив, що барвисто вплелися у вінок поетичних рядків. Тут ви знайдете рядки відомих пісень, які полюбились нашим людям.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації