середу, 16 жовтня 2019 р.

Про подвиг, про доблесть і славу



   До Дня українського козацтва та Дня захисника України, що відзначається в Україні 14 жовтня, в Центральній районній бібліотеці  була проведена історична мандрівка «Про подвиг, про доблесть і славу», для юних користувачів  -  учнів 6-го  класу. Метою заходу було ознайомлення з витоками святкування цього свята та з книгами про славне минуле козацтва.
Для тих, хто захоплюється історією рідної держави, у читальному залі бібліотеки експонується книжково-ілюстративна виставка «Козаки – лицарі духу», присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького, їх державній діяльності. Представлена на виставці література розповідає про героїчне минуле та сучасне українського війська.
З розповіді бібліотекаря Тетяни Володимирівни Андрієвської школярі дізнались, що свято  14 жовтня не тільки національне, а й народно-релігійне, так як  відзначаємо в цей день і одне з найбільших християнських свят – Покрову Пресвятої  Богородиці.
Ведуча заходу розповіла про традиції святкування дня Покрови, про славний період козаччини, який тривав понад 300 років, про звичаї та побут козаків.
А далі читальний зал перетворився на ігровий майданчик. Бібліотекар запросила здійснити цікаву подорож у дивовижний світ чоловічої сили і краси, кмітливості і майстерності. Діти взяли активну участь у розважально-конкурсній програмі: відповідали на запитання вікторини, випробовували свої сили під час конкурсу «Силачі», перевіряли кухарські здібності у конкурсі «Звари їжу для козака» та ін.
 Шестикласники переконали, що вони гідні нащадки славного козацького роду, справжні козаки.
На завершення зустрічі бібліотекар побажала усім присутнім міцного здоров’я та успіхів у навчанні.

              

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації