четвер, 10 жовтня 2019 р.

Читачі Білоцерківської центральної районної бібліотеки долучилися до участі у книжковій премії «Еспресо. Вибір читачів 2019»




На розгляд дитячої аудиторії бібліотек експертне журі запропонувало три книги:
"Дитя песиголовців", Володимир Арєнєв  (видавництво "АССА"
Марта на прізвисько Відьма знає, чому батько повернувся з-за річки саме таким. Та вона досі не уявляє, що тепер їй робити і як його врятувати. Здається, єдина людина, котра може допомогти, — класний керівник Людвіг Штоц, та він віднедавна дуже сильно змінився. І це не дивно: після того, як в місті з’явилися песиголовці, все пішло шкереберть. Так, неначе минуле прокинулося й проростає у теперішньому житті гострими драконячими зубами…"Дитя песиголовців" —  продовження «Пороху із драконових кісток».
"Зграя",  Анастасія Нікуліна  (видавництво "Vivat")
Львівська спека плавить асфальт. Їм — майже вісімнадцять, і в кожного є що приховувати.П’ятеро хлопців щодня кидають виклик міським висоткам і самим собі. Паркур — це стиль життя, челендж — постійно робити неможливе. Адже, коли ти трейсер, меж не існує: є лише перешкоди. Загадкова незнайомка Таша — новий друг чи ще одне випробування? Чи зможуть вони протистояти небезпеці й подолати власні страхи? Без команди їм буде важко, але разом вони завжди сильніші, разом вони — "Зграя".
"Арктична пасіка",  Олександр Дерманський   (видавництво "Ранок")
Білий ведмідь живе в Арктиці, а Бурий — у Карпатах. Це всім відомо. Але якось Білому ведмедю захотілося скуштувати меду, тож він вирішив написати своєму Бурому родичу. Проте виконати бажання Білого виявилося зовсім непросто. Дотепний вірш Сашка Дерманського розповідає про дружню допомогу та цінність хорошого товариства.
Серію "Читальня" адресовано учням початкової школи для самостійного читання чи опрацювання на уроках. «Читальня» має три рівні складності тексту. Серію розробили та апробували методисти НЦ "Мала академія наук України", експерти з дитячого читання.
"Фонетика тиші" (вибрані твори, том 1), Іван Андрусяк (видавництво "НК-Богдан")

На розгляд дорослої аудиторії бібліотек експертне журі запропонувало наступні книги:
"Фонетика тиші" (вибрані твори, том 1), Іван Андрусяк (видавництво "НК-Богдан")
До першого тому вибраних творів відомого поета і дитячого письменника Івана Андрусяка увійшли твори, адресовані дорослим читачам. Три поетичні розділи показують творчу еволюцію автора: від декадентських віршів періоду легендарного літгурту «Нова деґенерація» (1990-і роки, збірки "Депресивний синдром", "Отруєння голосом», «Шарґа») через «розщеплення семантики» (2000-і роки, збірки "Повернення в Ґалапаґос", "Часниковий сік", "Писати мисліте") до медитативної пейзажно-філософської лірики (2010-і роки, збірки "Неможливості мови", "Книга трав, дерев і птахів", "Чорний лелека"). Проза представлена повістю-метафорою "Реставрація снігу".
"За спиною", Гаська Шиян (видавництво "Фабула")

27-річна Марта із покоління солом’яних сиріт — понуре дитинство у маленькому містечку, мама, яка покинула сім’ю заради заробітків в Італії. Але це лише стало поштовхом до того, щоб зробити успішну кар’єру ейчара в айті-галузі. Марта щиро насолоджується комфортом та добробутом, який створює для себе і для свого бойфренда Макса, і намагається триматися осторонь політичних новин.
Аж ось в один момент її затишний світ перевертається догори ногами. Макс бере повістку в армію. Марта намагається відповідати суспільним очікуванням і прийняти такий крок, але внутрішній конф­лікт і образа за те, що він не залишився з нею, не дають їй спокою. Їй здається, що це дуже хибний спосіб довести свою маскулінність, і це відчуття загострюється із наростанням сексуальної фрустрації. 
Гострий внутрішній конфлікт, який намагається подолати головна героїня, спровокований переоцінкою цінностей і тілесністю, яку не завжди вдається приборкати. Як вона долає депресію? Які рішення приймає? І головне: куди її приводить намагання втечі?

"Братство", Олег Криштопа (видавництво "Вавилонська бібліотека")

  Документальний роман, побудований на основі матеріалів слідчої справи Україно-Слов’янського (Кирило-Мефодіївського) товариства: протоколів, допитів, очних ставок, зізнань, доносів та донесень. У книзі оживають братчики, молоді люди, що несподівано опинилися в руках політичної поліції й по-різному пройшли випробування: вічно роздвоєний у всьому Пантелеймон Куліш, боязкий інтелектуал Микола Костомаров, невільник честі Микола Гулак та іронічний Тарас Шевченко.
Тут оживають і герої з потойбіччя: керівник Третього відділу граф Орлов, шеф жандармів Дубельт, київські губернатори Фундуклей та Бібіков, цар Микола І.
Врешті, якщо прочитати історію ще раз й уважно, то в ній проступає відомий біблійний сюжет: з Юдою і тридцятьма срібняками, Петром, який тричі відрікся, Пилатом, що вмиває руки, та Месією.

  Читачі мають змогу проголосувати до 10 листопада (включно)
   Долучайтесь, кожен голос має значення!





Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації