вівторок, 22 жовтня 2019 р.

Оскар Уайльд. Портрет людини - казки


 20 жовтня у Вільнотарасівській бібліотеці - філії до 165-річчя від дня народження великого ірландського філософа, естета, письменника, поета Оскара Уайльда для читачів юнацької вікової категорії відбулася година знайомства " Оскар Уайльд. Портрет людини - казки".
Бібліотекар Лисак Р.Ю. розповіла про життєвий і творчий шлях автора роману “Портрет Доріана Грея”, збірки оповідань “Злочин лорда Артура Севіла” , про формування його, як особистості та вплив епохи на людину.
Дотепний красень з довгим волоссям у запаморочливому вбранні з незмінною квіткою гвоздики в петлиці, надзвичайно ерудований, з тонким почуттям гумору, відчуттям прекрасного та впевнений у власній неперевершеності, він завжди перебував у центрі уваги та був улюбленцем публіки. Він — це Оскар Уайльд.
Життя і творчий шлях Оскара Уайльда тогочасне суспільство сприймало
по-різному: для когось він був шукачем краси, поетом, філософом, письменником, найкращим із драматургів; для інших — рабом прози, який усе життя грав чужу роль; ще для певної категорії він - майстер краси, естет, неординарна особистість, яка жила за власним сценарієм.
Постійна читачка бібліотеки Юлія Морська розповіла про цікаві факти життя письменника.
В юності одним з друзів Оскара був Джордж Мур, який згодом також став знаменитим письменником.
Уайльд закінчив Королівську школу із золотою медаллю . Після школи Оскар Уайльд навчався в знаменитом університеті Оксфорд, який також закінчив з відзнакою.
Знаменитий роман "Портрет Доріана Грея", що вийшов з-під пера Оскара Уайльда, був екранізований понад 25 разів.
Після публікації " Портрета Доріана Грея" слава Оскара Уайльда гриміла по Європі і США. У цей час він багато їздив по різних країнах, читаючи лекції для шанувальників.
Помер він під ім"ям Себастьяна Мельмота, взявши його незадовго до смерті.
  Також користувачі бібліотеки познайомились із викладкою  творів письменника.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації