вівторок, 5 березня 2019 р.

Співець синіх гір


І досі поміж нас – пісні Володимира Івасюка, такі ж прекрасні, чисті, вічно молоді, як їх творець, котрий назавжди залишився тридцятирічним. Проте великі люди – тому й великі, що пам’ять про них продовжує жити після їх смерті. Вони живуть у серцях мільйонів людей.
5 березня у Вільнотарасівському будинку культури для читачів старшої вікової категорії відбувся музичний круїз "Співець синіх гір - Володимир Івасюк".
Бібліотекар коротко розповіла присутнім про цікаві факти життя Володимира Івасюка.
Народився Володимир Михайлович 4 березня 1949 року в родині вчителів. Він прекрасно грав на фортепіано та гітарі, віолончелі та скрипці. Володів альтом. За ці таланти його називали музичним вундеркіндом.
Володимир Івасюк вважається основоположником естрадної музики в Україні. Він є автором 107 пісень, 53 інструментальних творів та автором музичних супроводів до спектаклів. Володимир Івасюк мав диплом медика. Він був неординарною та обдарованою людиною – окрім музики Володимир талановито малював пейзажі, портрети та автопортрети, шаржі та карикатури. Має багато нагород, серед яких – дипломант Всесоюзного огляду молодих композиторів, Лауреат Республіканської комсомольської премії ім. М. Островського, має Державну премію України ім. Т. Г. Шевченка та посмертне звання Героя України (яке було присвоєне колишнім президентом Віктором Ющенком). Найвідоміший твір – пісні «Червона Рута» та «Водограй» у виконанні Софії Ротару. Планував одружитися на Тетяні Жуковій. Але так і не зміг – його було знайдено мертвим у лісі в передмісті Львова. Прожив митець всього 30 років.
У виконанні народного фольклорного ансамблю "Вербиченька" звучали пісні Володимира Івасюка. Також кращі пісні Володимира Івасюка – «Червона рута», «Балада про дві скрипки», «Водограй», «Літо пізніх жоржин» разом з ансамблем співали пісень всі присутні.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації