пʼятницю, 22 березня 2019 р.

Все, що душа довірила словам

  
   21 березня, з нагоди відзначення Всесвітнього дня поезії, у Білоцерківській центральній районній бібліотеці був організований поетичний альбом «Все, що душа довірила словам». На зустріч завітали члени клубу «Промінь надії».
  Як зазначила ведуча Алла Анатоліївна Носовська, українська література, і зокрема поезія, завжди спиралася в своєму розвитку на традиції та здобутки народної творчості. Багато пісень літературного походження з часом ставали народними, бо своєю поетикою вони були близькі до фольклорної пісенності. Авторські пісні упродовж років змінювалися, побутували в різноманітних варіантах. Радісні й журливі, сповнені тривоги та мрій про щастя, вони вростали в культуру і духовну сферу народу.   
  Кожна сторінка поетичного альбому була присвячена одній із пісень, яким випало велике щастя стати народними. Присутні ознайомилися з історією створення пісень, прослухали пов’язані з ними цікаві легенди та маловідомі факти. 
   Музичне оформлення сторінок допомогло створити дійсно ліричний настрій. Учасники зустрічі підхоплювали пісні в майстерному виконанні активного члена клубу Ганни Станіславівни Сполович: «Засвіт встали козаченьки», «Чорнії брови, карії очі», «Стоїть гора високая», «Ніч яка місячна», «Два дубки». Також під час заходу пролунав аудіозапис пісні, яка стала своєрідною «візитівкою» неперевершеного Дмитра Гнатюка – «Дивлюсь я на небо». 
   Поетичний альбом, зі слів запрошених, не лише залишив теплі та приємні враження, а й допоміг багатьом по-новому відкрити для себе світ української пісні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації