пʼятницю, 15 березня 2019 р.

Шолом алейхем! Мир вам!

  
  З нагоди відзначення 160-річчя від дня народження класика світової літератури Шолом-Алейхема, в Білоцерківській центральній районній бібліотеці пройшов літературний круїз «Шолом алейхем! Мир вам!».
  Бібліотекар Тетяна Володимирівна Шишка розповіла про відомого письменника та драматурга, життя якого тісно пов’язане з Україною та її культурою. Його твори перекладено багатьма європейськими мовами. Він – автор веселих та водночас сумних книг про Тев’є-молочника, Менахем-Мендла, хлопчика Мотла, жителів Єгупця та Касрилівки – безперечно, є найвідомішим з усіх єврейських письменників, які писали мовою їдиш.
  Особливу увагу ведуча приділила Білоцерківському періоду творчості Шолом-Алейхема, позначеному дружбою з багатьма високоосвіченими і відомими людьми, плідними літературними пошуками. Саме в Білій Церкві визріли творчі плани цілого ряду творів митця: фейлетонів, нарисів під загальною назвою «З Бердичівської вулиці», романів «Сендер-Бланк», «Стемпеню» та ін. Як зазначила Тетяна Володимирівна, письменник завжди жив турботами й болями народу, до нього часто зверталися за порадою і підтримкою, добрим словом і практичною допомогою.
  Активна учасниця клубу читачів «Перлина» Тетяна Олександрівна Розора поділилася своїми враженнями від вистави «Тев’є-молочник» Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.К. Саксаганського.
   Також присутні переглянули фрагмент з кінофільму «Скрипаль на даху» за мотивами циклу оповідань «Тев'є-молочник».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації