четвер, 21 лютого 2019 р.

З рідним словом міцніє держава

Українська мова красива і незвичайна. Нею написана величезна кількість найкращих літературних та поетичних творів. Українською мовою не можна не захоплюватися, адже за її допомогою можна передати красу навколишнього світу, внутрішній світ людини у всіх деталях. Слід цінувати дар, який нам був подарований. Цінувати і поважати рідну мову людина повинна з перших років свого життя. І якщо всі батьки замість мультфільму стануть читати своєму малюкові казки та цікаві історії, то діти краще будуть нею володіти. Основи любові до читання повинні зароджуватися в кожній окремій сім’ї. Адже саме читання і є ключем до найбільших знань, розумінням характерів і красивої, правильної мови. Лише за допомогою читання мова зможе надати свій сприятливий вплив не тільки на розуми, але й на душі. 
Для вивчення рідної мови дитячий абонемент Цернтральної районної бібліотеки пропонує :
Українська абетка: збірка абеток: [для дошк. та мол. шк. віку] /Упоряд. Н.В. Кирян; передм. Д.С. Чередниченка. – 2-вид., зі змінами. – К.: Веселка, 2005. – 312с.: ілюстр. – (Українській дитині).
Це збірник цікавих  абеток, створених українськими письменниками. Вони – на різний смак і різний вік. Найпростіші – для найменших діток, які вміють тільки розглядати малюнки та сприймати звуки мови. Найскладніші, для найстарших дошкільнят та наймолодших школярів, розкажуть про світ птахів, квітів.


Січовик І.П.
Мовограй: ігри з буквами та словами. – К.: Сакцент Плюс, 2005. – 112с.

Книжка «Мовограй. Ігри з буквами та словами» містить омоніми, омограми, омофони, каламбури, анаграми, загадки тощо. Усі вони – в розмаїтих прикладах, обіграних у мікросюжетах (двовірші, катрени), дотепних завданнях із відповідними взірцями. 

Січовик І.П.
Словограй: ігри з буквами та словами. – К.: Сакцент Плюс, 2005. – 112с.

Не таємниця, що найкоротший шлях до знань пролягає через гру, адже вона несе в собі практичну зацікавленість, дає зримий результат і спонукає до творчості. Ігри з буквами та словами відчиняють перед дітьми двері у цікавий світ рідної мови, прилучають їх до творчості.

Сирбу О.В.
У світі веселих букв і чарівних звуків: Рідна мова в іграх, віршах і загадках: [для розв. Усного й писемн. мовлення] / О.В. Сирбу; худ.  О.В. Зарбі-Гальчук; ред. Ю.В. Жиронкіна, О.В. Зав’язкін. – Донецьк: ТОВ ВКФ «БАО», 2005. – 192с. – (Для дошкіл., мол. школ., учит. І дбайлив. батьків).

«Навчання – це цікава гра», стверджують творці цієї чудової книжки.
Видання допоможе дошкільникам і молодшим школярам збагатити словниковий запас,  закріпити матеріал, вивчений на заняттях у дитсадку або на шкільному уроці, розвинути усне й писемне мовлення, стати більш кмітливими та спостережливими. Крім того, книжка матиме чималий виховний та естетичний вплив на дівчаток і хлопчиків.
Книжку адресовано дбайливим батькам, працівникам дошкільних закладів, учителям молодшої школи, а також педагогам-методистам.

Потапова А.В.
Що за буквами стоїть?: Книга для дошкільнят та їх батьків / Алла Потапова. – К.: Феніскс, 2005. – 192с.

Ця книга написана для дітей, щоб вони краще пізнавали світ, в якому їм жити.
Ця книга написана для батьків, щоб вони краще знали, про що їм говорити зі своїми дітьми.
Ця книга для родинного затишку.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації