вівторок, 19 лютого 2019 р.

Час і досі не загоїв рани

 До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан, в Білоцерківській центральній районній бібліотеці відбулася патріотична година «Час і досі не загоїв рани».
  На зустріч була запрошена Галина Семенівна Гай – член Національної Спілки письменників України, громадська діячка, головний редактор книжкового видавництва «Буква».
  У вступному слові ведуча заходу Т. В. Шишка наголосила, що 160 тисячам наших земляків судилося пройти жорстоке випробування афганською війною, 3383 із них повернулися додому в цинкових трунах. Ми маємо знати про страшні події безглуздої афганської війни і пам’ятати, що серед нас живуть люди, які в 20, 30 років стали свідками та учасниками воєнних подій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.
  До слова була запрошена Галина Семенівна Гай - дружина військового кореспондента, письменника - Анатолія Івановича Гая, який улітку 1982 року побував у палаючому Афганістані, збираючи матеріали про воїнів-«афганців» та їхні родини, про простих  афганських людей, їхній побут, взаємини, традиції - тобто все, що пізніше використав у своїх книгах про Афганістан.
   Галина Семенівна була першою хто читав, редагував і готував до друку зібрані матеріали. Свою розповідь гостя доповнювала демонстрацією слайдів про страшні події афганської війни  і про сьогоднішні події війни на Сході, де з журналістською місією побував Анатолій Іванович.
  Юнаки і дівчата були вдячні Галині Семенівні за цікаву, змістовну, щиру зустріч.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації