середу, 6 лютого 2019 р.

Бібліотечні працівники району підводили підсумки 2018 року


На початку лютого у Білоцерківській центральній районній бібліотеці відбулася підсумкова нарада бібліотечних працівників «Підсумки 2018 року  та пошук шляхів розвитку бібліотек в умовах адміністративно-територіальної реформи на Білоцерківщині».
  З аналізом діяльності бібліотек Білоцерківського району виступила директор районної ЦБС Л.В.Зінченко. Вона наголосила, що на всі сфери життя впливає адміністративно-територіальна реформа.
 Бібліотечна мережа зменшилась у зв`язку з утворенням  у Білоцерківському районі 2 громад: Фурсівської, в яку з району увійшло 4 бібліотеки та Узинської, в яку відповідно увійшло 13 бібліотек.
  Так як в  новоутворених громадах не створені головні бібліотеки з відповідними підрозділами, прийняття та зведення статистичні звітів від  бібліотек громад за 2018 рік було покладено на  Білоцерківську центральну районну бібліотеку - головний організаційно-методичний центр регіону.
   Про реалізацію планів та проектів у 2019 році говорила завідувачка відділу методичної і бібліографічної роботи ЦРБ Л.А.Савич.
  На відповідальному ставленні до звітування кожної окремої бібліотеки в електронній системі моніторингу базової мережі публічних бібліотек України  наголосила провідний бібліограф ЦРБ Г.М. Моцна, яка була координатором цього процесу.
  Які навчальні заходи та бібліотечні події відбудуться у 2019 році розповіла провідний методист по роботі з дітьми Ю.В.Харченко.
 В рамках професійного клубу «Діалог» відбулася зустріч із білоцерківською письменницею, редактором Білоцерківського міського видавництва «Буква», лауреатом літературно-мистецьких премій ім. Івана Нечуя-Левицького та ім. Григорія Косинки Г.С.Гай.
  Галина Семенівна нагороджена орденом «За заслуги» ІІІ ступеня за вагомий особистий внесок у вшанування пам'яті жертв геноциду Українського народу у зв'язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні, подвижницьку діяльність, спрямовану на висвітлення правди про Голодомор
  Автор збірок поем і віршів «Під корою вдаваного спокою» (2003), «Ера тонких енергій» (2005), «Доторк» (2006), «Не обминеш своїх доріг» (2011), "І Вічність яблуком впаде" (2016), повісті "Мій час, моя вода" (2018). Упорядник кількох альманахів і антологій.
   Бібліотечні працівники слухали поезію у авторському виконанні із останньої збірки «"І Вічність яблуком впаде"». Також авторка цікаво розповідала  про свій перший  прозовий твір «Мій час, моя вода».
  Любителі художнього слова придбали книги для своїх бібліотек із автографом автора. На закінчення заходу, бібліотечні працівники сфотографувалися із письменницею-краянкою.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації