понеділок, 18 лютого 2019 р.

Хвилюючі спогади про афганську війну.


15 лютого в Яблунівській сільській бібліотеці проведено годину пам`яті «Хвилюючі    спогади про афганську війну»
 Завідувачка бібліотекою  Глущенко Л.П. розповіла користувачам-дітям про події 30-ї давності, коли були виведені війська Радянського союзу з Афганістану, адже  по історичних даних у тій жахливій війні загинуло 15 тисяч  воїнів, серед них  земляк - Атаманенко Анатолій Федорович.
  Діти дізналися, що  20 квітня 2011 року було відкрито меморіальну дошку воїну-афганцю.  Біля меморіальної дошки завідувачка бібліотеки розповіла дітям трагічну історію о  загибелі воїна.Учителька молодших класів Рачинська Тетяна Миколаївна доповнила розповідь, адже вона добре знала героя, навчалася   з ним в одній школі.
  В інтернет-центрі діти переглянули фільм про війну в Афганістані та погортати сторінки альбому «Воїну-афганцю Атаманенку Анатолію Федоровичу  присвячується».
  В альбомі  -  біографія воїна, лист батькам від командування про загибель сина, спогади воїна-побратима Саші Бурякіна із Саратова, який був свідком загибелі Анатолія.
  Анатолій врятував своїх побратимів, зіштовхнувши палаючий бензовоз із вузької гористої дороги. Але від зіткнення танка з палаючим бензовозом пролунав вибух і обидві машини охопило полум’я … Односельці завжди пам’ятають його подвиг. В Яблунівці, крім меморіальної дошки, встановлено пам’ятник воїну-земляку.
 Людмила Павлівна зробила огляд книг письменнка-краянина Анатолія Гая: «Там за Гіндукушем», в якій автор знайомить з подіями Афганської війни, «На тих Афганських рубежах» - про воїнів, які загинули в Афганістані. Серед оповідань – розповідь про героїчний подвиг  Атаманенка Анатолія

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації