вівторок, 16 жовтня 2018 р.

І часто чуємо ми річ про славну Запорізьку Січ

   10 жовтня у Білоцерківській центральній районній бібліотеці була організована історична мандрівка для юнацтва «І часто чуємо ми річ про славну Запорізьку Січ», приурочена до потрійного свята українського народу – Покрови, Дня Українського козацтва та Дня захисника України.
  На захід завітали начальник відділу молоді та спорту Білоцерківської районної державної адміністрації Надія Михайлівна Крилевець і спеціаліст відділу молоді та спорту Білоцерківської районної  державної адміністрації Наталія Миколаївна Старовойтова.
                                
   Завідуюча відділом обслуговування Світлана Володимирівна Куштан ознайомила присутніх із історією свята Покрови, народними традиціями та прикметами, пов’язаними з ним. Учасники прослухали розповідь про історію виникнення козацтва, побут, устрій та традиції козацького війська, про важливу роль українського козацтва в історії України. Як зазначила ведуча, завдяки впливу козацтва на українську культуру, шануванню козацьких традицій, українці зберегли прагнення до волі і незалежності, а образ козака став уособленням ідеалу чоловіка-воїна, захисника Вітчизни. Вдалим доповненням до розповіді став мультимедійний супровід, підготовлений бібліотекарем А.А. Носовською.








   А потім Світлана Володимирівна запросила хлопців та дівчат на справжні  «Козацькі розваги». Під час вікторини учасники продемонстрували блискучі знання історії доби українського козацтва, а під час численних рухливих конкурсів – спритність, силу, винахідливість, уміння працювати в команді.

  Почесні гості привітали переможців і вручили пам’ятні подарунки від Білоцерківської райдержадміністрації.
   Завершилася зустріч дружним чаюванням – із домашніми пиріжками, козацькими піснями та, звичайно, чудовим настроєм.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації