четвер, 25 січня 2018 р.

Сила держави - в єдності українських земель


«Яка ж вдалась сьогодні днина! Що хочеться співать пісень. Моя соборна Україна  знов зустрічає новий день»,  -  такими словами бібліотекарЮ.В.Чужа розпочала подорож у минуле - «Соборна Україна – одна на всіх як оберіг»
Читачі бібліотеки із захопленням слухали розповідь про боротьбу українського народу за соборність своїх земель, бо це одна із важливих сторінок нашого минулого. «Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Людина, яка не знає минулого – як перекотиполе, куди вітер подме, туди воно й котиться. А історія наша вмита кров’ю і сльозами.
Учасники заходу пізнали історію виникнення свята Соборності України, що того дня здійснилася мрія, яку віками втілювали наші пращури - об'єдналися Київ і Львів, Схід і Захід України. Наприкінці заходу бібліотекар побажала присутнім єдності, любові одне до одного, що допоможе кожному з нас будувати свій дім, свою правду й свою волю. Бо в єдності - наша сила і наше майбутнє! Саме цій знаменній події присвячена книжкова виставка  «Соборна Україна – одна на всіх як оберіг», на якій  була представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до Соборності.

  Прослухали вірші відомих поетів Л.Костенко та інших,а на кінець, ще й виконали пісні про Україну. День Соборності - це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель. Сьогодні ми віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров'ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації