понеділок, 29 січня 2018 р.

Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ

    Ніколи не переводились на Україні  вірні сини-лицарі, які в найтяжчі часи високо тримали  прапор визволення, не спиняючись навіть перед тим, щоб віддати життя за матір-Україну.
    Цього року ми відзначаємо 100-річчя трагічних подій, які відбулись наприкінці січня 1918 року під Крутами. 
  29 січня у Білоцерківській центральній  районній бібліотеці пройшла година-реквієм для юнацтва «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ».
   На заході була присутня почесна гостя – спеціаліст відділу молоді та спорту Білоцерківської районної  державної адміністрації Наталія Миколаївна Старовойтова.
   Юнаки та дівчата прослухали розповідь бібліотекаря Тетяни Володимирівни Шишки про трагічні події поблизу селища Крути, де відбувся жорстокий, нерівний бій за свободу молодої Української держави. Старшокласники доповнили виступ ведучої декламуванням віршів. Усі запрошені переглянули документальний фільм «Бій під Крутами 29 січня 1918 року. Захист Української держави».
   Наталія Миколаївна  провела тематичну вікторину та вручила пам’ятні подарунки учасникам заходу.
   На завершення ведуча ознайомила присутніх із виданнями, представленими на книжковій виставці «Понад  Крутами вічність у сурми сурмить», і наголосила, що Крути – це символ. Символ непохитності, патріотизму та всеосяжної любові до Батьківщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації