понеділок, 29 січня 2018 р.

Стоїть в скорботі мати-Україна, біля могил дітей своїх стоїть


В серцях людських не вмерли Крути,
Вони проклали у майбутнє шлях,
Щоб гордо майорів навіки
Жовто-блакитний України стяг.
З метою вшануування  пам’яті битви під Крутами у бібліотеці с. Іванівка було розгорнуто виставку-вшанування, присвячену молодим героям-студентам, які, насправді, відіграли важливу роль у відвоюванні незалежності української держави.
Століття бою під Крутами – один із важливих сюжетів сучасної української пам’яті.              
Нерівний бій. Молоді захисники свободи і незалежності українського народу загинули на полі бою.Трагічна загибель Студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.
На виставці представлені книги та статті по історії України, які доносять правду про той нерівний бій. Діти роздивлялися, розпитували, а Катя Чередніченко   продекламувала  вірші про відважних героїв.
 Бібліотекар розповіла про те, що на початку 2012 року на місці дерев'яного хреста на Аскольдовій могилі було встановлено справжній пам'ятник крутянцям: виготовлений із дорогого каменя «козацький хрест», у центрі якого висічений тризуб, під яким промовиста і символічна цитата зі Святого Євангелія: «Найбільша любов — життя покласти за друзів».

Впродовж всього дня лунала скорботна музика, біля Ікони Божої Матері горіли свічки, як символ вічності душ юних сміливців...

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації