вівторок, 7 листопада 2017 р.

Щедрі розсипи таланту Андрія Гудими

                               (віртуальна виставка)


    Нещодавно фонд Білоцерківської центральної районної бібліотеки збагатився семитомним виданням творів члена Національної спілки письменників України, кавалера ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, лауреата численних літературних та літературно-мистецьких премій Андрія Дмитровича Гудими.
 
  Гудима, А. Твори : у 7 т. / Андрій Гудима ; [ред. Володимир Іванців]. – Біла Церква : Білоцерківдрук, 2015–2017. – (Проект «Україна – це доля…»).


     Т. 1 : Вірші ; Поеми.– 2015. – 520 с.

  До першого тому відомого українського письменника Андрія Гудими увійшли вірші й поеми з поетичних книг «Брость», «Жниво», «Жайворонкова пора», «Позиція серця», «Родиземля», «Дзвони над Россю», «Обличчя любові», «Настусині клопоти», «Очима болю і вустами гніву»; поезії, що не виходили окремими книгами, а також – поема «Третє пришестя».





     Т. 2 : Історичні романи у віршах. – 2015. – 536 с.

    До другого тому увійшли історичні романи у віршах про споборників святої волі і незалежності України Северина Наливайка, Івана Мазепу, Максима Залізняка, Івана Гонту та Устима Кармалюка.



   

      Т. 3 : Чуже весілля : роман ; Поклонитися любові : роман. – 2015. – 488 с. 

      До третього тому семитомника увійшли романи «Чуже весілля» та «Поклонитися любові», у яких автор з притаманними йому щирістю й ліризмом порушує соціально значимі проблеми, веде цілеспрямовану розмову про утвердження гідності людини, її моральну чистоту.





Т. 4 : Поза очима Мінерви : романи. –  2015. – 616 с.

     До четвертого тому увійшли романи «Солодкі плоди гіркого кореня» та «Не забігай далеко», які з попередніми – «Чуже весілля» і «Поклонитися любові» – по суті своїй складають тетралогію.
     Високі моральні принципи й обвальне падіння духовності в суспільстві – саме такими проблемами переймається автор і застерігає: «Не забігайте далеко, бо доведеться вертатись тією ж
дорогою».



     Т. 5, кн. 1 : Тече до Бога моя сльоза : трилогія. – 2016. –      456 с.

   Трилогія «Тече до Бога моя сльоза» – одна з найрезонансніших книг Андрія Гудими. Роман «Кара без вини» – страшна світлина про штучний голодомор 1932 –1933 років; «Лихо не спить – продовження болю, яким катувалися у повоєння (1946 –1947 рр.) невеличке подільське село Слобода і вся Україна; «Лихо без добра» – сумна розповідь про наше нелегке сьогодення.
   До п’ятого тому (книга 1) увійшов роман з цієї  епопеї «Кара без вини» і перша частина роману«Лихо не спить» – «Спека».


    Т. 5, кн. 2 : Тече до Бога моя сльоза : трилогія.– 2016. – 440 с.

    До п’ятого тому (книга 2) увійшла друга частина роману «Лихо не спить» – «Голод» – про нелегке повоєння (1946–1947 рр.) і роман «Лихо без добра» – про сільські злигодні першого десятиріччя незалежної України, яким завершується трилогія «Тече до Бога моя сльоза».






     
     Т. 6 : Романи та повісті . – 2016. – 524 с.

    До шостого тому ввійшли романи «І зорі відлітають в ірій» – своєрідний погляд автора зі своєї осені в юну весну і «Заручники» – про поневіряння вдовиці у перші роки становлення незалежної України.
   Повісті «Чорне сонце», «Сурми п’ятого ангела», «Калина в лузі» і «Спокута» – це немовби віддзеркалення людських доль у найжорстокіші часи випробувань.


Т. 7 : Повісті ; П’єси ; Публіцистика. – 2017. – 576 с. 

   До останньої книги семитомного видання творів Андрія Гудими увійшла повість «Затемнення», гумористична повість у придибенціях «Алло! Слобода на дроті», а також п’єси «І дзвони заридали», «Бумеранг» і «Добра добувши».
  Публіцистика представлена публічними виступами письменника, статтями, рецензіями та відгуками на книги різних авторів, а ще – штрихи до літературних портретів, інтерв’ю і дещиця з листування.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації