четвер, 23 листопада 2017 р.

От така війна … .

 У ці пам`ятні дні, коли українці вшановують мужність, гідність, жертовність учасників Помаранчевої революції та революції Гідності, працівники Білоцерківської  центральної районної бібліотеки мали честь приймати у себе почесних гостей.
   22 листопада до бібліотеки на зустріч із працівниками бібліотек  району та користувачами ЦРБ завітали Анатолій Іванович Гай, голова Київської обласної письменницької організації, лауреат численних премій, військовий журналіст; Галина Семенівна Гай, член НСПУ, лауреат премії ім. Г. Косинки та Андрій Степанович Кириченко, майор Збройних Сил України та талановитий поет.
  А.І.Гай свою розповідь про перебування на Сході України підкріпив документальною фотохронікою, а незабаром світ побачить нова книга письменника, присвячена 72-й окремій механізованій бригаді.
  Г. С. Гай розповіла про творчість  Андрія Степановича як редактор книги, зачитала вірші автора та патріотичні поезії зі своєї нової збірки.
  Особливі почуття у присутніх викликав виступ А.С.Кириченка, автора книги «От така війна…».
   Збірка фронтової поезії, написана офіцером славної 72-ї окремої механізованої бригади під час боїв з російськими окупантами на Донеччині протягом майже чотирьох років війни. Вірші  розповідають про найтяжчі бої бригади, увічнюють пам'ять полеглих побратимів, показують зсередини буденне життя Захисників України у бойових умовах.
У передмові до книги, Олена Мокренчук, прес-офіцер 72 ОМБр, волонтер та журналіст пише: «До вашої уваги  - збірочка поезії з передової. На фронті часто пишуть вірші , аби висловитись, та небагатьом дано зробити це професійно, відточуючи кожне слово, кожен рядок, і при цьому не втрачаючи щирості. Андрієві вдалося . В його поезії  - такий собі зріз війни, з усіма її труднощами й страхами, тугою за коханими й іронією до «нічних панянок», докладними описами реальних подій  та красивими алегоріями з минувшини й сьогодення. В інтернеті ці вірші набирають по півтисячі лайків за пару годин; солдати і волонтери їх передруковують і дарують найріднішим. Сподіваюсь, і вам вони припадуть до серця. Дуже рекомендуємо. Справді гарно написано, і все – щира правда»
  Автор подарував книги зі своїм автографом бібліотекам району, зокрема, присутня на зустрічі, завідувачка бібліотекою села Яблунівка, волонтерка  Глущенко Людмила Павлівна,  цього дня презентувала дану книгу в Білоцерківському шпиталі.
Л. В.Зінченко, директор Білоцерківської районної ЦБС щиро подякувала гостям за незабутню зустріч та побажала всім мирного неба.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації