пʼятницю, 10 листопада 2017 р.

Він живе у піснях

   
     До 105-річчя від дня народження А.С. Малишка в Центральній районній бібліотеці пройшов літературно-мистецький діалог із користувачами дорослого віку «Стежками Малишкових пісень». 
   «Андрія Малишка називають “солов’їним серцем України” за його невмирущі пісні, що живуть у народі й сьогодні. Реалії дійсності, людські долі, картини природи, екскурси в історію, проблеми і конфлікти доби – усе постає в його поезії», – такими словами розпочала свій виступ ведуча С.В. Куштан. Присутні прослухали зворушливу розповідь про дитячі роки А.C. Малиш-ка, пам’ять про які він проніс крізь усе життя. Тепло батьківської хати, ніжна материнська пісня дали поетові душевний гарт, непереможну радість буття і творчу силу. Недарма у доробку автора – стільки чудових творів, присвячених матері. У виконанні О.П. Денисюк прозвучав один із них – вірш «Материнська». 
    Розповідаючи про зрілі роки поета, ведуча не могла оминути трагічну тему Другої світової війни. Доповнила виступ учасниця заходу В.Д. Орлова, яка продекламувала поезії військової тематики.
   Як зазначила Світлана Володимирівна, за своє життя А.C. Малишко видав близько сорока збірок. Але найголовніше те, що в українську літературу він увійшов насамперед як поет-пісняр, бо пісні на його вірші вже давно сприймаються як народні. Під час заходу пролунали пісні:  «Стежина», «Пісня про рушник», «Ми підем, де трави похилі» та ін.
    Уся пісенна спадщина поета є надзвичайно багатогранною, їй притаманний глибокий  ліризм в оспівуванні найсвітлішого почуття – кохання, живої краси рідного краю, його природи, філософські узагальнення та глибокі роздуми над людською долею.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації