четвер, 20 липня 2017 р.

Три ріки життя А.Д. Гудими

  
  19 липня у Білоцерківській центральній районній бібліотеці відбувся літературний мікс, приурочений до 80-річчя відомого поета, прозаїка і публіциста, ученого, громадського діяча, почесного громадянина Білої Церкви Андрія Дмитровича Гудими. 
  У вступному слові бібліотекар А.А. Носовська відзначила надзвичайну багатогранність творчості митця, в якій дивовижним чином поєднались потужний літературний талант, життєва мудрість, безмежна любов до Батьківщини.
    Захід складався з трьох умовних частин, у кожній з яких ішла мова про одну з «трьох рік» або, за висловом В.О. Міняйла, «трьох муз» Андрія Гудими – Науки, Поезії та Прози.
    У першій частині присутні прослухали розповідь про життєвий шлях та  наукові досягнення Андрія Дмитровича, доповнену переглядом фотосвітлин та відеофрагментів. 
   Другу частину склали поезії А.Д. Гудими у виконанні учасників зустрічі, презентація музичного слайд-шоу «Освідчення», а також обговорення поем і романів у віршах, сповнених болю та тривоги за долю рідної землі.
    Третя частина була присвячена вагомим здобуткам письменника в жанрі прози. Запрошені поділилися враженнями від прочитаних творів, подискутували про історичні, соціально-політичні та морально-етичні проблеми, порушені автором. 
   Також увазі користувачів запропоновано виставку-портрет, на якій широко продемонстровані книги та публікації А.Д. Гудими.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації