четвер, 13 липня 2017 р.

Світла пам'ять про земляка

   На початку липня в селі Трушки, біля амбулаторії загальної практики сімейної медицини, де розташована меморіальна дошка, вшановували пам'ять головного лікаря Івана Івановича Коваленка.
  У 1962 році молодим лікарем Іван Коваленко, після  закінчення Вінницького медичного інституту, очолив лікарню і почав працювати за сумісництвом хірургом. Розпочалося розбудовування матеріально-технічної бази лікувальних закладів: стаціонар лікарні з 50 ліжок зріс до 60 ліжок, а в 1967 році  - до 75 ліжок.
  Головним лікарем проводилась системна підготовка кадрів в інститутах з підвищення кваліфікації, тому в лікарні працювали досвідчені фахівці.
   Він сам був чудовим фахівцем, прикладом для молоді,  порядною людиною, хорошим і чуйним батьком (зі слів сина та доньки, які виступили під час вшанування).
  Головний лікар Іван Іванович Ровенко наголосив, що за сумлінну, самовіддану працю І.І. Коваленко  удостоєний звання  «Почесний громадянин Білоцерківського району, член "Золотого фонду району", звання "Залужений лікар України", що Іван Іванович присвятив медицині роботі 45 років, був «лікарем від Бога".
 Теплими спогадами про свого керівника-наставника поділилися: лікар-педіатр - Т.В. Мокальова, старша медична сетра - Г.МПономаренко  та медична сестра - Н.М. Пилипенко. 
  Організатор краєзнавчої години, сільський бібліотекар Н.М. Лазаренко  повідомила, що упродовж усіх років трудової діяльноcті І.ІКоваленко брав активну учать у громадсько-політичному житті села Трушки та району, неодноразово обирався депутатом Трушківської сільської ради, членом виконавчого комітету. Світла пам'ять про  Івана Івановича Коваленка залишиться в серцях земляків назавжди.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації