середу, 23 листопада 2016 р.

Сердець найвища висота


  У Центральній районній бібліотеці відбулася героїко-патріотична година, приурочена до Дня Гідності та Свободи – свята, що відзначається на честь початку саме в цей день двох революцій – Помаранчевої революції 2004 р. та Революції Гідності 2013 р.
    Згідно з Указом Президента України, свято встановлене з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, а також ушанування патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 р. та у листопаді 2013 р. – лютому 2014 р. постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод, національних інтересів держави.
   На захід «Сердець найвища висота» до читального залу завітали учні 8 класу, щоб у скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття.
   Ведуча заходу, бібліотекар Т. В. Андрієвська, розповіла про трагічні події, які відбулися в місті Києві на Майдані Незалежності в листопаді 2013 року та сколихнули весь світ, не залишивши байдужими жодної душі.
  Школярі з болем у серці продекламували вірші, присвячені учасникам Євромайдану, переглянули і проаналізували відеоролики «Революція Гідності» та «Герої Небесної Сотні». 
    Присутні вшанували хвилиною мовчання героїв, які загинули за світле майбутнє нашої країни та своїм життям викупили свободу для мільйонів українців і дали шанс будувати нову демократичну правову державу. Вони вічно житимуть в пам’яті народній, бо: «Герої не вмирають! Героям слава!».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації