четвер, 3 листопада 2016 р.

Життя для України


  
   2 листопада в Білоцерківській центральній районній бібліотеці було проведено літературний портрет «Життя для України», присвячений 80-річчю члена НСПУ, відомого поета, перекладача, публіциста, літературознавця, літературного критика, редактора, упорядника та видавця Володимира Опанасовича Іванціва. Учасниками зустрічі стали викладачі та студенти Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу.
   Ведуча, Т.В. Шишка, висвітлила основні сторінки життя й творчого шляху В.О. Іванціва, відзначила багатоплановість його обдарування, надзвичайну актуальність творчості, яка являє собою пристрасну і відверту розмову про наше сьогодення, нерідко в історичній ретроспекції.
    З любові до отчої землі починається все: людяність, чесність, гідність, а відтак – відповідальність за долю України. І це сповна відчувається в поезії В.О. Іванціва. Студенти натхненно читали вірші, в яких митець поділився найтоншими ліричними переживаннями, тривогою і гордістю за рідний край, глибокими роздумами про вічні цінності в житті людини.
    Кожен, хто хоче більше дізнатися про В.О. Іванціва, детальніше ознайомитися з його багатим творчим доробком, має можливість це зробити, завітавши до Центральної районної бібліотеки. Тут доцільно процитувати рядки одного з кращих зразків мудрої поезії ювіляра – його «Притчі про книжку»:

   Прийшов якось юнак до мудреця:
   – Вкажи мені стезю, зорю-невтеку.
   І той надійний компас обіцяв,
   Сказав мудрець: «Іди в бібліотеку».
 

    


   

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації