середу, 30 листопада 2016 р.

В селі Піщана звучало слово Миколи Вінграновського.


 25 листопада 2016 року в актовому залі ЗОШ с. Піщана, за ініціативи письменників Білоцерківщини та дирекції центральної районної бібліотеки, відбувся вечір пам`яті, присвячений 80-річчю від дня народження видатного українського поета і прозаїка, актора, кінорежисера та сценариста Миколи Степановича Вінграновського.
 На захід прибули почесні гості: заслужений працівник культури України, член президії Українського фонду культури А.І.Кульчицький; голова Київського обласного об`єднання письменників НСПУ та голова Білоцерківської міської письменницької організації, член НСПУ А.І.Гай; член НСПУ, редактор Білоцерківського видавництва «Буква» Г.С.Гай; директор Білоцерківської районної централізованої бібліотечної системи Л.В.Зінченко, яких привітно зустріла господиня учбового закладу Ляшенко Лілія Петрівна. На свято завітали школярі, педагоги, бібліотекарі.
 До заходу було розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Слово про незабутнього великого Українця».
Розпочинаючи свято, з повідомленнями про творчий шлях поета виступили учні школи, а потім у їх виконанні звучала чудова поезія поета.
Із спогадами про багаторічну дружбу з видатним поетом поділився заслужений працівник культури України А. І. Кульчицький, якому випало щастя багато років знати Миколу Степановича, товаришувати з ним, провести безліч незабутніх вечорів, про які він згадує у книзі «212 світанків з Миколою Вінграновським»
Також спогадами про поета , оповідями про конкретні справи зі вшанування його пам`яті поділився Анатолій Іванович Гай.
Відома письменниця Галина Семенівна Гай прочитала свої вірші, присвячені видатному письменнику сучасності.
Маститі гості подарували бібліотечним закладам села (сільській та шкільній бібліотекам) власні твори та книги українських письменників із серії «Бібліотека українського патріота», видані на замовлення Державного комітету  телебачення і радіомовлення України за програмою «Українська книга» (Юрія Коваліва, Василя Бондаря, Станіслава Бондаренка, Богдана Жолдака)



Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації