четвер, 11 вересня 2014 р.

Я народився і жив для добра

    Творчість Олександра Довженка – явище світового значення. Тільки та людина, яка глибоко любить свій народ і живе його болями, може так талановито відобразити історичну долю нації. О. П. Довженко до останнього подиху залишався справжнім митцем, патріотом, людиною.
    У рамках засідання літературного клубу «Поетичні озерця» відбулася віртуальна екскурсія «Я народився і жив для добра» до 120-річчя від дня народження О.П. Довженка, організована працівниками відділу обслуговування. Юні літератори прослухали маловідомі факти з життя митця, здійснили уявну подорож до меморіального будинку-музею Олександра Довженка. Дітям надзвичайно цікаво було побачити ту саму батьківську хату, котра, здається, й нині, зберігає просту мудрість, що навчила майстра бачити диво у повсякденності. Недарма у зрілі роки він усе частіше пригадує благословенний край свого дитинства, річку Десну, сінокіс, діда, батька, матір. Довженко підкреслює, що робить він це не тому, що уболівав за старовиною, минулим. «Я не приверженець старого села, ні старих людей, ні старовини в цілому, – пише автор у повісті «Зачарована Десна». – Я син свого часу і весь належу сучасникам своїм». Більше того: мисленому зору Довженка відкривалося й те, чому свідками ми стаємо сьогодні.
    До ювілею видатного письменника і кінорежисера у читальному залі також розгорнуто виставку «Олександр Довженко: погляд у сьогодення», яка надає можливість користувачам ознайомитись з творами О.П. Довженка, наявними в бібліотеці, біографічними та критичними матеріалами, взяти на згадку картку з одним із численних висловлювань генія.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації