пʼятницю, 26 вересня 2014 р.

Словами Павличка говорить музика


  
   28 вересня виповнюється 85 років від дня народження Дмитра Павличка – поета, літературного критика, публіциста, перекладача, дипломата.
   У читальному залі Центральної районної бібліотеки відбувся літературно-музичний екскурс «Словами Павличка говорить музика», присвячений одній із численних граней таланту митця – дару пісенної творчості. Найвищою нагородою для будь-якого поета може бути те, що його вірш іде в народ і повертається піснею. Так сталося і з багатьма поезіями Дмитра Павличка, які своєю неповторністю, свіжістю та барвистістю привертали увагу композиторів. Особливо плідною була співпраця поета з композитором Олександром Білашем. Упродовж заходу світлою радістю й тихою печаллю, сяйвом надії і гіркотою розлуки, великою любов’ю до України, рідного краю відлунювалися у серцях присутніх пісні: «Впали роси на покоси», «Лелеченьки», «Явір і яворина», ««Дзвенить у зорях небо чисте», «Два кольори» та ін. Ведуча, бібліотекар А.А. Носовська, розповіла про історію їх написання, ознайомила гостей з деякими цікавими спогадами Дмитра Павличка.
   Присутні охоче ділилися враженнями і висловлювали надію на те, що пісня й надалі надихатиме людей на величні вчинки, допомагатиме вистояти у скрутну хвилину та зберегти нетлінними справжні цінності: віру в людину, в незрадливу любов, у щиру дружбу, в очищувальну силу краси.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації