вівторок, 2 вересня 2014 р.

Навчаються бібліотекарі району

Наприкінці серпня на базі Шкарівської  сільської бібліотеки відбувся зональний семінар «Публічна бібліотека: створення власного іміджу як інформаційно-культурного центру громади».
      Захід відкрила директор Білоцерківської районної централізованої бібліотечної системи Л.В.Зінченко. Вона зупинилася  на  інноваційних послугах, які надають бібліотеки району місцевим громадам, використовуючи Інтернет та інформаційні технології, а також поділилася враженнями від IV ярмарку бібліотечних інновацій « Сучасна бібліотека: міст ваш!», який проходив у місті Києві.
    Публічна бібліотека села Шкарівка -  одна з кращих в районі: комфортне сучасне приміщення, змістовні виставки, інформаційні зони,  зона відпочинку,  де читач може щось почитати або поспілкуватись.
 Логотип «сучасна бібліотека» повідомляє про те, що бібліотека надає своїм користувачам доступ до інформаційних технологій.
    При вході кожного відвідувача зустрічає гасло: «Бібліотека для вас».  Цим  слоганом  визначені пріоритети книгозбірні, а саме  - користувач і його потреби. Тому  в консультації «Імідж бібліотеки – імідж професії» завідувачка  відділу методичної  і бібліографічної роботи центральної районної бібліотеки Савич Л.А. спиралась на  індивідуальний образ бібліотеки, створений її працівниками .
    Про організацію роботи книгозбірні, як інформаційного, культурного, освітнього центру громади, розповіла колегам господиня закладу Степанова К.В. в мультимедійній презентації «Соціальне партнерство – важлива складова діяльності Шкарівської сільської бібліотеки». Вона подарувала гостям рекламну продукцію,виготовлену в бібліотеці, поділилась з колегами  цікавим досвідом роботи.
   Майстер-клас «Зв`язки з мас-медіа публічної бібліотеки» провела завідуюча бібліотекою села Потіївка Соколенко С.М., учасниця багатьох тренінгів Української бібліотечної асоціації та програми «Бібліоміст».
   В роботі круглого столу « Бібліотеки у світі, що змінюється» взяла участь начальник відділу культури і туризму Білоцерківської районної державної адміністрації Поліщук Л.М., яка відмітила важливу роль органів місцевого самоврядування в повноцінному функціонуванні закладів культури села Шкарівка як соціокультурних та інформаційних центрів громади.  

 Про плідну  співпрацю бібліотечних і клубних закладів наголосила директор районного Будинку культури Чернишова О.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації