пʼятницю, 18 жовтня 2013 р.

Село моє, мій дивосвіт

IMG_5216_.jpg     11 жовтня в селі Потіївка відбулася неординарна подія – презентація книги Євгена Чернецького «Українське село. Зажинки до родовідної книги Потіївки на Білоцерківщині».
     В залі сільського Будинку культури зібралися мешканці села, запрошені гості  і всі, хто цікавиться історією краю.
    Присутніх привітала Потіївський сільський голова Бурлака Ольга Андріївна. З розповіддю про створення книги виступили її автори: Чернецький Євген Анатолійович, Прилуцький Петро Федорович (меценат) та Соколенко Світлана Миколаївна (автор додатків). Своїми думками про висвітлення історії села Потіївка, її об`активність, поділився редактор видання, голова міськрайонного об`єднання ВУТ «Просвіта» Володимир Іванців.
    Свої враження від нового краєзнавчого видання висловили Шовкопляс Руслан Петрович – керуючий апаратом Білоцерківської РДА, Ткаченко Віктор Трохимович – начальник архівного відділу РДА, заступник голови районної організації Партії регіонів, Зінченко Людмила Володимирівна – директор районної бібліотечної системи, мешканці села.
IMG_5164_.jpg    Присутні з цікавістю переглянули відеофільм та відео-слайди «Село моє, мій дивосвіт – колисочка подій Лишило ти глибокий слід у пам`яті моїй, підготовлені працівниками культосвітнього закладу про село та події, що відбувалися в певні періоди його розвитку. Порадували  запальними піснями про рідне село фольклорний ансамбль «Росичі» та жіночий ансамбль «Перевесло».

   Наприкінці свята автор видання відмітив, що дослідження історії сіл  буде продовжуватись

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації