пʼятницю, 18 жовтня 2013 р.

Європейський тиждень місцевої демократії

На виконання Указу Президента України №922/2007 від 27.09. 2007р. про проведення Європейського тижня місцевої демократії  бібліотеками району спільно з іншими організаціями  були проведені слідуючі  заходи:  бібліотекою села Матюші 15 жовтня 2013 року за підтримки сільського голови був проведений круглий стіл «Євроінтеграція України : реалії, необхідність, перспективи». Масовий захід пройшов в офісі правління агрофірми «Матюші», на якому були присутні сільський голова Кознозій О.С.,  директор агрофірми «Матюші» Федорченко А.В. та депутатський корпус.

Одним з головних питань зібрання було питання пенсійної реформи. Депутат Білоцерківської районної ради Хіврич С.В. виступив з повідомленням «Пенсійна реформа: внесені зміни, їх наслідки та шляхи вирішення як одне з питань євроінтеграції». Завідуюча  бібліотекою Шутенко Л.В. запросила присутніх завітати в інтернет - центр сільської бібліотеки та відвідати урядові сайти і  портали,  наголосивши на тому, що кожна людина має право взяти участь в обговоренні даної теми.

Изображение 840.jpg Бібліотекою села Піщана спільно з Піщанським НВО «ЗОШ І-ІІІ ступенів-дитячий садок» протягом 15 - 16 жовтня з метою ознайомлення учнів з  законодавством  було організовано ряд заходів:
- З учнівською молоддю 9 –11 класів уроки права «Права людини в міжнародно - правових документах», на якому учні ознайомилися з документами в галузі права.
Изображение 850.jpg Дискусія «Поняття «право людини» і «свобода людини», під час якої учні дискутували про права людини, висловлюючи свої думки з цього приводу.
-   Лекція «Європейська конвенція з прав людини: які базові права вона захищає». Діти дізналися історію створення ООН, історію прийняття Декларації прав людини та конвенції прав дитини, переглянули цікаві ролики «Історія прав людини» та «Конвенція про права дитини».
    Заходи пройшли в цікавій та дружній атмосфері. Дітям сподобалася виставка літератури, яку підготувала сільський бібліотекар Кошенко О.П. Також на заході були присутні соціальний педагог Олійник М.П, заступник директора з виховної роботи Ляшенко Л.П.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації